Bestemmingen

uitzicht over de bergen van de Vogezen

Vogezen

We starten in Munster (FR) en lopen vanuit daar eerst een dag door het bos. Over prachtige kleine paadjes waan je je al snel weg van de bewoonde wereld. Om in te komen wandelen we ook stukken over brede bospaden. Onderweg word je af en toe verrast met een mooi doorkijkje. Dag 2 en 3 genieten we van de hoofdkam. Op heldere dagen heb je vanaf de Hohneck en Gazon du Faing uitzicht naar alle windstreken. Het Zwarte Woud lijkt op een steenworp afstand en met een beetje geluk kun je zelfs de alpen zien. De paden zijn goed, zodat je veel om je heen kan kijken. De afwisseling van bos en berg maakt dat je al snel het gevoel hebt wekenlang op reis te zijn. Nederland lijkt al snel ver weg. 

De accommodaties zijn authentiek: zoals het hele gebied van de Vogezen waan je je geregeld meerdere decennia terug. Maar het eten, drinken en de bedden zijn goed, zo ook de welverdiende douche na een dag buiten! De meeste nachten slapen we in hotels, waarbij de standaard een tweepersoonskamer is. Voor het echte trektocht gevoel overnachten we 1 nacht in een echte berghut, daar deel je de kamer met meerdere coachreis-genoten. We eindigen de tocht al wandelend in Orbey. Een taxi brengt ons terug naar Munster voor de afsluitende lunch, vlakbij het station en de parkeerplaats. 

reisaanbod eifel, Coachreis.nl Coachreistraject in de Eifel

Eifel

De Eifel is één van de meest fascinerende natuurgebieden dat binnen een paar uur reizen vanuit Nederland te bereiken is. Het landschap en de flora en fauna zijn bijzonder gevarieerd. Loofbos, akkerbouw en afwisselend brede karresporen en smalle wandelpaadjes. We komen door diverse historische stadjes met klassieke Duitse vakwerkhuizen.

We volgen grotendeels de bekende Eifelsteig, volgens vele ervaren wandelaars het mooiste lange-afstand-wandelpad van Duitsland. We kennen dit gebied goed, de route is goed gemarkeerd en de paden eenvoudig, zodat je volop kunt genieten van de natuur.

We overnachten in 2-persoons kamers in eenvoudige maar comfortabele hotels en pensions. We genieten van de traditionele Duitse keuken en een bijpassend drankje. Uiteraard staat er ’s ochtends een uitgebreid ontbijt voor ons klaar en wordt de lunch ook goed verzorgd.